Prośba o pomoc dla Łukasza

Do naszej fundacji zwrócił się o pomoc motocyklista poszkodowany w wypadku. Łukasz w wyniku zderzenia na motocyklu z ciężarówką doznał bardzo poważnych obrażeń ciała. Sprawca nie przyznaje się do winy i przeciąga całą sprawę jak tylko się da. Łukasz potrzebuje pieniędzy na leki i rehabilitację. Prosimy zatem wszystkich ludzi dobrego serca o choćby najmniejsze wpłaty na wydzielone subkonto z pomocą dla Łukasza. Subkonto założone zostało w rachunku naszej fundacji i 100% zebranych środków zostanie przekazana na rzecz Łukasza.

Fundacja „DUAE ROTAE”
ul. Woj. Pol. 13
58-200 Dzierżoniów
numer rachunku bankowego – pomoc dla Łukasza
73 2130 0004 2001 0244 0899 0004

Oto list Łukasza do naszej fundacji:

FUNDACJA DUAE ROTAE

ZWRACAM SIĘ Z UPRZEJMĄ PROŚBĄ O POMOC W ZAKUPIE LEKÓW

26.03.2010 ULEGŁEM WYPADKOWI MOTOCYKLOWEMU.WYPADEK NASTĄPIŁ NIE Z
MOJEJ WINY-SPRAWA JEST W TOKU.PRZECIWKO SPRAWCY WYPADKU -KIEROWCY TIRA
ZOSTAŁ WYTOCZONY PROCES Z NADANIA PROKURATURY W OSTROWIE
WIELKOPOLSKIM.NA FINAŁ ZAPEWNE BĘDĘ CZEKAŁ DŁUGO.KIEROWCA TIRA ROBI CO
TYLKO MOZE ABY ODWLEC W CZASIE ZWYROKOWANIE GDYŻ NIEJAKO Z AUTOMATU
KONSEKWENCJĄ BĘDZIE ZATRZYMANIE PRAWA JAZDY Z UWAGI NA MOJE OBRAŻENIA
ORAZ POSTAWIENIE ZARZUTU Z ART.177

W WYPADKU DOZNAŁEM ROZLEGŁYCH OBRAŻEŃ,KTÓRE TYLKO POBIEŻNIE WYMIENIĘ:
-ZŁAMANIE IIIGO STOPNIA TYPU OTWARTEGO ,SPIRALNEGO Z LICZNYMI ODŁAMAMI

WIEDZIEĆ-BYĆ PEWNYM ŻE ŻYCIE BĘDZIE JESZCZE MIAŁO TAKI CUDOWNY SMAK
JAK KIEDYŚ

ŁUKASZ

Poniżej przedstawiamy dwa zdjęcia obrazujące stan zdrowia Łukasza, wybraliśmy te mniej drastyczne.

Wypadek Łukasza

47 myśli nt. „Prośba o pomoc dla Łukasza

1. Szczerze wspolczuje… i szykuje przelew.
    Zycze szybkiego powrotu do PELNEGO zdrowia!
    Pozdrawiam

2. Szybkiego powrotu do zdrowia, przelewik poszedl, nieduzy ale mam nadzieje ze sie przyda

3. Łukasz w sierpniu mamy zebranie naszego kluby, ponad 100 osób, zrobimy zbiórkę i od razu wpłacamy na konto fundacji. Mam nadzieję, że miesiąc wytrzymasz. Trzymaj się chłopie.

4. Mam nadzieję że pomogłem choć troszkę, nie poddawaj się bo masz dla kogo żyć…
    Będę trwał w nadziei że dasz radę, trzymaj się i wracaj do zdrowia…

5. Przelew poszedł dość skromny ale mam nadzieje ,że pomoże. 3maj się i powrotu na motor życze i zdrowia przedewszystkim.

6. trzymaj sie !!! nie możesz się poddać !!! robię przelew i trzymam za Ciebie kciuki…

7. Mam nadzieje, że chociaż trochę pomogę Ci w powrocie do zdrowia, przelew juz poszedł, trzymaj się i życze szybkiego powrotu do życia.Pozdrawiam

8. kiedys bylam z kims, kto ma taka pasje jak Twoja i rozumiem Cie. Jazda na motorze jest jak latanie – cudowne uczucie! wrocisz do tego – wierze mocno i trzymam kciuki! walcz!!! widac, ze potrafisz! walcz!!! wiele osob Ci sprzyja. Jestes mlodym, silnym, wyspotrowanym facetem – uda sie! to potrwa, ale sie uda! Duzo sił dla Twojej Żony i pozazdroscic, ze jest z takim Walecznym Sercem! Mam nadzieje, ze poczytamy jeszcze gdzies jak wracasz do zdrowia :) Mocno ściskam Twoja prawą łapkę :*

9. Przelew zrobiony. Trzymam kciuki i życzę szybkiego powrotu do zdrowia !!

10. Odwagi i wytrwałości w zmaganiach z samym sobą Ci życzę. Powodzenia, trzymaj się chłopie. Przelew już poszedł, akcja trafiła na forum motocyklowe grupy południe. Działamy! Do zobaczenia na trasie !!!

11. Przelew nie wielki, ale zawsze coś, razem damy radę :) ! ! !, wracaj do zdrowia ! ! ! :)

12. przelew poszedl. Niewiele ale razem zbierzemy wystarczająco dużo. Trzymaj sie i nie trać nadziei. Damy rade

13. Dużo siły!
    Jesteśmy z Tobą – pamiętaj o tym w trudnych chwilach…
    Poszedł przelew

14. Jestem właśnie na wypowiedzeniu, rzadko reaguję na takie listy, ale niemniej zasługujesz na szansę powrotu do zdrowia – więc przelew już idzie:)

15. WITAJ JESTEM REHABILITANTKA I OD NIEDAWNA JEZDZE NA MOTORKU WIEM CO TERAZ PRZECHODZISZ ALE WIDZIALAM JUZ ROZNE PRZYPADKI W MOJEJ PRACY I LUDZI WYCHODZA Z NIEWYOBRAZALNYCH CHOROB I WYPADKOW!!! NIE DAJ SIE BO RWHABILITACJA POTRAFI ZDZIALAC CUDA ALE NIE MOZESZ JEJ ZAPRZESTAC DLATEGO JA TEZ WYSYLAM PARE GROSZY NA REHABILITACJE I SERDECZNIE POZDRAWIAM!!!

16. Witaj Łukaszu, życze powrotu do zdrowia i mam nadzieje , że Ci sie to uda, nie poddawaj się, Motocykliści są z Tobą. Zrobiłem własnie przelew, pozdrawiam.

17. Przelew poszedł , Chłopaki z Grupy Południe organizują składke, bedzie dobrze:)

18. KOCHANI TO CO SIE DZIEJE W TEJ KONKRETNEJ SPRAWIE TO SZOK-I TEN DOBRY KTÓRY ŚCISKA ,GŁĘBOKO ZE WZRUSZENIA W DOŁJKU I NIESTETY TEN ZŁY-KIEDY MOŻNA DOSTAĆ WYTRZESZCZU GAŁEK OCZNYCH ZE ZDZIWIENIA IŻ SĄ TAK PODLI LUDZIE NA ŚWIECIE.STAŁO SIE -JESTEM POZAMIATANY JAK NIGDY,WYPADEK NIE NASTĄPIŁ Z MOJEJ WINY-JEST JUŻ AKT OSKARŻENIA PRZECIW SPRAWCY,OPINIA BIEGŁEGO,MATERIAŁ TELEWIZYJNY 15MIN.PO WYPADKU…Z TEGO WSZYSTKIEGO MOŻNA JUŻ WYCIĄGNĄĆ JAKIEŚ WNIOSKI.WIELE OSÓB NA INTERI ZIEJE TAKĄ NIENAWIŚCIA DO NAS ZE ZAPOMNIAŁA ZUPEŁNI O MERITUM ,KOMPLETNIE ZAPOMINAJĄC O LOGICE WE WNIOSKACH-TO PRZYKRE.JEST WIELE OSÓB PRAGNĄCYCH POMÓC CHOĆ SYMBOLICZNĄ ZŁOTÓWKĄ- I NIE SĄ TO LUDZIE MAJĘTNI-LICZY SIĘ CHĘĆ POMOCY.NIE JEST MI ŁATWO PROSIĆ O POMOC,CÓŻ?LIVE!BUDUJE MNIE STRONA FUNDACJI,GDZIE SPOTYKAM MOTONITÓW,GDZIE NIE MA INWEKTYW-,KŁÓTNI ORAZ SKAKANIA DO GARDEŁ.KOCHANI DZIEKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA DZIAŁANIE,SŁOWO,SERDUCHO

19. Ja rowniez dolaczam sie do pomocy przelew polecial, to smutne co sie stalo trzymam kciuki za ciebie Lukasz i obys dal rade i obys takze wygral niech ten kierowca tego tira slono zaplaci za to co zrobil bo oni mysla ze sa bogami na drogach i ze moga wszystko…
    pozdrawiam

20. :) Dziś zdaję kat A, trzymaj za mnie kciuki i wracaj do zdrowia. Chylę czoło przed Tobą moją przygodę z moto dopiero zaczynam i życzę sobie zawsze bezpiecznie wrócić do żony i synka :)
    Pozdrawiam

21. dużo zdrowia. może niezbyt dużo ale każdy grosz się przyda. (sam miałem wypadek ale na szczęście mi nic się nie stało; kierowca samochodu nie patrzył gdzie jedzie). jeszcze raz dużo zdrowia

22. Nie poddawaj się Łukasz! Musisz byś silny i pełen wiary, nie trać nadziei. Walcz! Wspieram Cię duchowo i finansowo jak mogę. Twoją prośbę i dane do przelewu wysyłam wszystkim moim znajomym motocyklistom z Ciechanowa i okolic. My motocykliści musimy się wspierać, zwłaszcza w tak trudnych chwilach.

23. Witajcie nazywam sie Adam mieszkam w Krakowie sam nie jezdze na motorze ale mialem okazje sie przejechac .O Lukaszu przeczytalem wlsnie nie dawno ,nie wiem jak to opisac !? to co sie stalo temu czlowiekowi naet nie ogladalem tego filmu.Nie wiem co mam powiedziec do ciebie Lukaszu nie znam cie ale trzymam za ciebie kciuki nie dawaj sie masz po zyc i dla kogo ,wiem ze potrzebujesz pomocy pienieznej ,ale jestem duchem obok ciebie Adam

24. Zdałem!!! I bardzo się cieszę :) Mam nadzieję, że spotkamy się na trasie kiedyś!!! Życzę Ci tego z całego serca!!!! Kto da radę ja nie my?? :) HEJ

25. Po przeczytaniu twojego listu bardzo się wzruszyliśmy moja żona się popłakała może z tego też względu że nie dawno temu kupiliśmy sobie motocykl i jakoś zaczynamy żyć z tą rodziną motocyklową trzymamy za ciebie kciuki nie poddawaj się jak tylko będziemy mogli ci pomóc finansowo to możesz być pewny ze o tobie i twojej rodzinie nie zapomnimy

26. WYTRWAŁOŚCI I SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA!!!
    WALCZ BO MASZ DLA KOGO!!
    POZDROWIENIA Z KRAKOWA!

27. Witaj Łukasz, wiem co przechodzisz szczerze współczuje, sam jeździłem pół życia na motocyklach choć mam dopiero 35 lat , też wjechałem pod tira, kilkakrotnie leżałem w szpitalach w różnych miastach i też miałem metal w ciele także wiem co przechodzisz i wiem co przechodzi Twoja rodzina naprawdę szczerze współczuje. Trzymaj się i nie poddawaj. Zaraz wysyłam kasę. Pozdrawiam serdecznie.

28. Cześć Łukaszu! Wpłaciłem z bratem dla Ciebie pieniążki – inaczej być nie mogło po tym jak przeczytałem Twój list – człowiek prosi drugiego człowieka o konkretną pomoc i dlatego warto pomagać w słusznej sprawie. Wiem że z Twoją osobowością wygrasz tę walkę i wrócisz do normalnego życia czego Ci życzymy pozdro!!!

29. Trzymam kciuki za powrót do zdrowia! Symboliczny przelew zlecony. PS. Trafiłem tu z interia.pl, nie patrz na komentarze frustratów z tegoż portalu, bo szkoda na to sił …

Powodzenia !!!

30. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dużo siły i oby jej nie zabrakło – skromny przelew posłałem- jeżeli będzie trzeba wyślę kolejne… pozdraiwam

31. Ostatnio straciłem Kumpla w wypadku z tirem ,On juz nie wroci a Ty walcz dla rodziny wysylam przelew tylko zeby wiecej sie zebralo ludzi kazdy grosz sie liczy pozdrawiam

32. przelew nadany, mam nadzieję, że zobaczymy się kiedyś na trasie, pozdro i trzymam kciuki!

33. trzymaj się maniek ,zapraszamy na kolejną sesję rechabilitacyjną w wodzie, pozdro dla całej rodzinki
    (watsu czyni cuda)

34. Wierze w to ze wyjdziesz z tego, wierze tez w to ze znajda sie dobrzy ludzie ktorzy Ci pomoga. Tez Ci pomoge, bo wiem ze teraz w tym momencie najwieksza pomoca dla Ciebie beda pieniazki. Pozdrawiam. Wyjdziesz z tego, zobaczysz.

35. Wszystko co mamy to nasze marzenia – i tego się trzymaj…. bez marzeń nawet zdrowi jesteśmy niczym

36. Trzymaj sie człowieku — jestem całym serducham z TOBA — stało sie — to przykre…wiem ze nie było CI pisane zeby odejsc juz od nas — wiec MUSISZ ZYC- przeciez masz dla kogo -jestes TWARDY to widac WIEM ZE NIEDASZ sie i na to WSZYSCY TU LICZYMY

GORACO POZDRAWIAM —

37. ŁUKASZU, jestem z Tobą całym sercem. To, przez co teraz przechodzisz Ty i Twoja rodzina nie powinno mieć miejsca. ale cóż, stało się… Nigdy się nie poddawaj, nigdy… choćby nie wiem co.
    Nie czytaj tych podłych komentarzy, zawsze znajdzie się ktoś, kto opluje. Dopóki samemu się nie doświadczy bólu, to trudno jest współodczuwać – przynajmniej niektórym… Nie wiadomo co przed nami… Dziś jest uśmiech, jutro łzy(choć oby ich jak najmniej).
    Trzymam kciuki za Ciebie.

38. Łukaszu.
    Doskonale CIę rozumię co czujesz kiedy czytasz na interii te zatrute komentarze. Sama mam chore niepełnosprawne dziecko a ostatnio usłyszałam że jestem wredna i zapatrzona we własne nieszczęście co jest zreszta nieprawda, bo staram się pomagać potrzebującym w miarę moich sił, chociaż i tak dostaję później po tyłku.
    Mój syn ma nowotwór jak będzie nie wiem ale Ty nie poddawaj się masz syna który Cie potrzebuje.
    Wysłałam skromny przelew mam nadzieje że w jakimś stopniu pomoże. Pozdrawiam i życze sił oraz powrotu do zdrowia wiele ludzi jest z Tobą.
    Pisz co u Ciebie słychać. Anna.

39. KOCHANI!!!DZISIAJ BYŁEM NA KOLEJNEJ KONSULTACJI W SZPITALU-LUDZIE!!!JEST ZROST!!!!MÓJ ORTOPEDA ZWARIOWAŁ-PO SPRAWDZENIU ZDJEĆ ZAWOŁAŁ JESZCZE JEDNEGO LEKARZA-PORÓWNALI ZDJĘCIA…WYSZŁO ŻE PRZEZ OSTATNI MIESIĄC MOJA ZMIAŻDŻONA I POŁAMANA KOŚĆ GOLENIOWA ZROBIŁA TAK WIELKIE POSTĘPY W GOJENIU I ZRASTANIU ŻE NAWET DWÓCH LEKARZY BYŁO W SZOKU…RAZEM ZE MNĄ.PRZEZ PRAWIE 5 MIESIĘCY NIC SIĘ NIE DZIAŁO ,PO PROSTU MASAKRA.RÓWNIEŻ DZIĘKI WAM ZACZĄŁEM PRZYJMOWAĆ GENOTROPIN-HORMON WZROSTU.TO BYŁA OSTATNIA DESKA RATUNKU-ZE WZGLĘDU NA POZOSTAŁE OTWARTE DZIURY NIEZAGOJONE W TKANKACH MIĘKKICH NIE BYŁO MOWY O KOLEJNEJ OPERACJI,ZBYT DUŻE RYZYKO KOLEJNEGO ZAKAŻENIA.POSTAWILIŚMY WSZYSTKO NA JEDNĄ KARTE.I JEST WRESZCIE EFEKT!!!!TO CUDO SPRAWIŁO ŻE KOŚĆ KTÓRA WYGLĄDAŁA JAK ZAPAŁKA POŁAMANA I WZDŁUŻ I POCIĘTA ŻYŁETKĄ Z BRAKUJĄCYMI ELEMENTAMI ZACZYNA WRESZCIE SIĘ ZRASTAĆ !!! NIE MA TERAZ RYZYKA MARTWICY W NAJWIĘKSZYM ODŁAMIE-RAZEM Z 4CM .PRZERWĄ I TYM DUŻYM ODŁAMEM ,KTÓRY BYŁ ZUPEŁNIE OSOBNYM ELEMENTEM BRAKOWAŁO MI OK.9-10CM KOŚCI.POMALUTKU COŚ ZACZYNA SIĘ DZIAĆ LEKARZ POWIEDZIAŁ ŻE JEST SZANSA ABYM DO NASTĘPNYCH WAKACJI LETNICH PRZY TAKIM OBROCIE SPRAW STANĄŁ NA SWOICH NOGACH -BĘDZIEMY MOGLI WZIĄĆ SIE ZA REKONSTRUKCJĘ KOLANA.JEST NADZIEJA,ŻE BĘDZIE JESZCZE DOBRZE.Z DŁONIĄ MUSZĘ JESZCZE POCZEKAĆ,NAJWAŻNIEJSZA RZECZ TO NOGA!
    KOCHANI BEZ WAS,MÓGŁBYM TYLKO POMARZYĆ O TYM HORMONIE-MIESIĘCZNA KURACJA TO PRZESZŁO 3000 TYS.BĘDĘ GO BRAŁ JESZCE MINIMUM 3-4MIESIĄCE,MAM NADZIEJĘ ŻE PRZEZ TEN CZAS WRESZCIE SPŁYNĄ PIENIADZE OD UBEZPIECZYCIELA SPRAWCY.DŁUGA DROGA JESZCZE PRZEDE MNA ,ALE TERAZ WIEM ŻE SIĘ UDA!!!
    SWOIMI MAILAMI DAWALIŚCIE KOPA W TYŁEK ŻEBY STURLAĆ SIĘ Z ŁÓŻKA I ZACZĄĆ KOLEJNY DZIEŃ KIEDY NAPRAWDĘ MIAŁEM JUŻ DOSYĆ I CHCIAŁO MI SIĘ PO PROSTU ZDECHNĄĆ!!!
    WASZE WPŁATY ,TE WIEKSZE I MNIEJSZE-WSZYSTKIE Z SERCA ,SPOWODOWAŁY ŻE DZIŚ MAM NOGE-MAM WIELKA NADZIEJĘ ŻE BĘDZIE JESZCE DZIAŁAĆ JAK NALEŻY.NIE ZROZUMIE TEGO NIKT KTO NIE WBIJE SIĘ GŁEBOKO W TEMAT-MAM NOGĘ I W ŚRODKU ,,RODZI SIĘ NOWA KOŚC,,DZISIAJ POWTARZAŁEM TO SOBIE W KÓŁKO.
    95 % Z WAS NIE ZNAM ,NIE BĘDĘ MIAŁ MOŻLIWOSCI PODZIĘKOWAĆ WAM UŚCIŚNIĘCIEM DŁONI CZY SPOTKANIEM,PRAGNE WAM WSZYSTKIM PODZIĘKOWAĆ Z CAŁEJ SIŁY,KONIECZNIE WIELKA 5KA DO MACIEJA KWIETNIA-BOSA DUAE ROTAE -TO ON WINIEN TEMU CAŁEMU ZAMIESZANIU !!!DZIĘKI NIEMU WSZYSCY SIĘ SKRZYKNĘLIŚCIE I DZIĘKI WAM MAM MOJĄ STARĄ ,NOWĄ NOGE!!!PEWNIE NIEJEDEN ZAPYTA CZY BĘDĘ SMIGAŁ JESZCZE SPRZETEM?JEŻDZIŁEM ZAWSZE-DLACZEGO MIAŁBYM PRZESTAĆ?ZAWSZE BĘDĘ JEŻDZIŁ!Z NOGĄ CZY BEZ?ZAWSZE!
    KOCHANI ,BEZ PASJI ŻYCIE JEST BEZ SENSU I PRAWDĄ JEST ŻE CZASEM ZABIJA NAS TO ,CO TAK BARDZO KOCHAMY-UWAŻAJCIE NA SIEBIE PROSZĘ-DO ZOBACZYSKA NA NIEBIESKIM!!!!

40. pierwszy wpis jest z 19 lipca , ostatni 7 wrzesnia…ja przeczytalem o Lukaszu dopiero 29 stycznia, przypadkowo, dzieki mailowi …jezdze motorami od 47lat, mialem 6 powaznych wypadkow ale /szczescie?/nigdy nie odnioslem zadnych powaznych obrazen…Lukaszu , ciekaw jestem jakz jest teraz Twoja sytuacja, czy jest juz po *sprawie*, no jaki jest twojm stan zdrowia, czy widzisz sie jeszcze na motorze no i czy nadal potrzebna jest *pomoc* /finansowa/ mam65 a wiec emerytura ale jesli trzeba to sie postaram chociaz na chwile obecna mam big debety ale wiem, ze moga byc ludzie w jeszcze gorszej sytuacji….serdzcznie pozdrawiam ADAM

41. Łukaszu,
    Gratuluję wytrwałości, co u Ciebie słychać? Jak zdrowie? Chciałabym bardzo Ci pomóc, proszę o kontakt.
    Łączę serdeczne pozdrowienia Elżbieta

42. Czy mogę wykorzystać poniektóre informacje opublikowane w tym artykule w swej prezentacji, jaką wykonuję na ten temat ? Sporo to dla mnie znaczy. W ramach podziękowania jestem wstanie umieścić adres do Twojej strony na moim blogu. Przemyśl to i daj mi znać jak będziesz zaciekawiony moją ofertą nie do odmówienia :D

43. Dawno mnie nie było na tej stronie.Mija 2012…Szmat czasu od mojego dzwona….kilkadziesiąt miesięcy…kilkanaście zabiegów …operacji…prawie 20…Doczekałem się wreszcie wyroku skazującego sprawcę-dostał w zawieszeniu,nie zabrano mu nawet prawa jazdy -pomimo moich obrażeń oraz faktu nie udzielenia pomocy po wypadku.W sądzie sędzina tłumaczyła ze nie może gościowi zabrać prawka bo on nie będzie mógł przecież zarabiać na rodzinę….a ja po wypadku mogę???cóz ? może inaczej do tego podchodzę?Ze zdrowiem całkiem nieżle-jak na to co się wydarzyło to po prostu super!Wcześniej była perspektywa tylko ciężkiego kalectwa…po tych kilkudziesięciu miesiącach jestem troszkę bardziej optymistą-chociaż o śmiganiu na sprzęcie ,jak wcześniej cieżko mi marzyć-pewnie niedługo będzie endoproteza kolana-staram się jak najdalej w czasie odwlec ten hardcore .
    wiem jedno -nigdy się nie poddam!!!!
    Kolego prosiłeś o odpowiedż na Twoją ofertę -nie do odrzucenia Dawaj na black.haya@gmail.comJestem zaciekawiony !pozdrawiam