FUNDACJA OBECNIE NIE PROWADZI ZBIóRKI Z 1 %

8 myśli nt. „1%

1. Pozdrawiam motocyklistów, mam nadzieję, że wspólnie z Fundacja DUAE ROTAE pomożemy poszkodowanym motocyklistom… Ewa Sold dyrektor Stowarzyszenia POMOCNE DŁONIE.

2. Witam
    Może coś bliżej na temat fundacji./dane itd…./
    /od wielu lat zajmuję się odszkodowaniami powypadkowymi/
    Z

3. Coś mi się nie chce wierzyć w tą fundację, zbieracie pieniądze a nawet nie ma napisane na kogo. Pokażcie jakieś wyniki, dotychczasowe osiągnięcia, komu pomagacie?

4. Drogi R

Poddajesz w wątpliwość to co robi fundacja. Powiem ci tak drogi biedny człowieku, przyjedź do mnie. Posiedź przy łóżku mojego syna 24 godziny, zobacz jak pomogła nam fundacja. Nie robią niczego z fajerwerkami, nie liczą na poklask. Pomogli nam najszybciej, jak mogli, pomagają nada i nie chcą za to dyplomu. Przyjdź i popatrz jak 27 letni chłopak umiera bo miał wypadek na motocyklu. Nie szukam winnych, ale koledzy motocykliści już dawno o nim zapomnieli. Po co maja przyjść, popatrzeć jak leży i patrzy 24 godziny w sufit. Nie pogadają z nim ….

Chciałbyś aby gazety pisały o takich przypadkach, jakie? motocyklowe? Czy to takie medialne i fajne, że na motocyklu można się tak załatwić. NIE medialne, nie chcą straszyć klientów firm, które się u nich reklamują.

Pewno nikomu nigdy ni pomogłeś, pewno oszukałeś kilku ludzi w swoim życiu, dlatego rzucasz na ślepo oskarżenia.

Uprzedzając twoje pytania i wątpliwości, tak poprosili mnie abym coś napisał i zrobię to za każdym razem. Jeśli jesteś taki odważny zapraszam ciebie na pełne 24 godzin do mojego syna. Tylko 24 godziny potem wstaniesz i wyjdziesz i możesz zapomnieć. Ale ręczę cię, że będziesz pamiętał to długo.

5. „Coś mi się nie chce wierzyć w tą fundację, zbieracie pieniądze a nawet nie ma napisane na kogo. Pokażcie jakieś wyniki, dotychczasowe osiągnięcia, komu pomagacie?”

Witam.
    Fundacja Duae Rotae pomaga mi od roku. Dzięki pomocy Fundacji udało się zorganizować aż trzy zbiórki pieniędzy, na imprezach motocyklowych. Pieniądze ze zbiórek zostaną przeznaczone na moją najbliższą operację kolana. Ponieważ operacja jest bardzo skomplikowana i droga, nigdy nie byłabym w stanie uzbierać na nią funduszy. Dzięki pomocy Fundacji będę mogła mieć wykonaną operację, a tym samym wrócić do sprawności fizycznej i „normalnego” życia.
    Opierając się na własnym doświadczeniu mogę powiedzieć, że ludzie działający w Fundacji pomagają, są wiarygodni i uczciwi.

Pozdrawiam serdecznie.
    Lisa

6. Pingback: Apel o pomoc – Łukasz jest jednym z nas

7. Nikt nikogo do niczego nie zmusza, możesz wysłać 1% na ochronę ślimaków, wybór należy do Ciebie.
    Nie deklarując się w ogóle i tak zniknie Twój 1% na niewiadomy cel, może na malowanie na żółto fotoradarów lub rozciągnie drutu zamiast stawiania normalnych barierek ochronnych.
    Pozdrawiam i tak trzymać.